Tartu naised on laisavõitu uuringulkäijad

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radioloog Sulev Ulp seisab koos õdede Karine Tiigi ja Ele Virolaineniga mammobussi ees. Bussi uksest vaatab välja insener Andrus Aavik. Nad ütlevad, et bussi uksele võib lihtsalt koputada – kui on aega oodata, saab uuringu ette registreerimatagi tehtud.
Radioloog Sulev Ulp seisab koos õdede Karine Tiigi ja Ele Virolaineniga mammobussi ees. Bussi uksest vaatab välja insener Andrus Aavik. Nad ütlevad, et bussi uksele võib lihtsalt koputada – kui on aega oodata, saab uuringu ette registreerimatagi tehtud. Foto: Kristjan Teedema

Sel ja järgmisel nädalalõpul seisab vähiliidu mammo­buss plaaniväliselt Tartus Lõunakeskuse ees, oodates neid naisi, kes tänavu on rinnavähi sõeluuringule kutsutud, kuid ei ole veel tulla saanud.

Mammobussis töötab Tartu Ülikooli kliinikumi radioloogiakliiniku spetsialistidest koosnev naiskond, kes on otsustanud suvevaheajalgi välja tulla ning just Tartus.

Rinnavähi sõeluuringu Lõuna-Eesti koordinaator Sulev Ulp ütles, et paradoksaalne on see, et just Tartu ja Tartumaa naiste osalus on teiste Lõuna- ja Kesk-Eesti piirkondade naistega võrreldes kõige kehvem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles