Teadlane: piiride liitmine pole imerohi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaart.
Eesti kaart. Foto: kaart.postimees.ee

Tallinna ülikooli riigiteaduste instituudi lektor Sulev Lääne ütles, et kuigi peab uut haldusreformi vajalikuks, puudub praegu regionaalministri poolt väljapakutud reformikaval terviklikkus.

Lääne sõnul oli aastate eest kehtima hakanud praegune haldusterritoriaalne mudel toona ainuõige valik, mis õigustas end selleaegses olustikus, kuid nüüd oleks vaja muutust, vahendab ERR Uudised.

Teadlane rõhutas, et reformikava peaks olema läbi planeeritud ja sisult optimaalne ning kuna reformikava on pikk protsess, mis ei saa tavaliselt läbi ühe valimisperioodiga, peaks see sündima koalitsiooni ja opositsiooni koostöös, et reform ka realiseeruks.

Regionaalministri büroo poolt välja pakutud haldusreformi kava peab Lääne puudulikuks, nähes probleemi eelkõige selles, et liialt keskendutakse sellele, kus mingisugune uus üksus paiknema hakkab ning puudu jääb terviklikust nägemusest. «Piiride liitmine on küll tähtis, aga see ei ole kindlasti imerohi,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles