Milline ringkond määrab Tallinna tulemuse?

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRL paneb Tallinnas oma nimekirjas välja Priit Värgi (paremalt), Yoko Alenderi, Priidu Pärna, Liisa Pakosta, Jaak Uudmäe ja Tiit Mereni.
IRL paneb Tallinnas oma nimekirjas välja Priit Värgi (paremalt), Yoko Alenderi, Priidu Pärna, Liisa Pakosta, Jaak Uudmäe ja Tiit Mereni. Foto: Toomas Tatar

Pealinnas võivad kaalukeeleks saada väikeparteid, kelle volikokku pääsemisest sõltuvad ka praeguse opositsiooni võimalused.

Tallinna omapärane valimissüsteem on kompromiss kahe pooluse vahel. Ühelt poolt soositakse eestikeelseid väiksemaid linnaosasid nagu Pirita või Kristiine, teisalt kasutab Keskerakond ära kompensatsioonimandaatide jagamist, et tuua volikokku võimalikult palju inimesi Lasnamäelt.

Kohaliku omavalitsuse valimised Tallinnas on erilised mitte ainult oma suuruse ja meedia tähelepanu poolest, vaid erinevad ka formaaljuriidiliselt ülejäänud linnades ja valdades toimuvatest. Põhimõtteliselt ongi nii, et 20. oktoobril toimuvad Eestis valimised kahe süsteemi järgi – üks, mis kehtib Tallinnas, ja teine kogu ülejäänud Eesti valdadele ja linnadele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles