Andres Einmann: kosuv õllekultuur

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Einmann
Andres Einmann Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eesti õlleturgu valitsevate suurtootjate kõrvale on tekkimas lootustandvaid käsitööõlle pruulijaid. Kodumaine õllekultuur kosub pärast aastaid kestnud paigalseisu.

Kolm Eesti Õlletootjate Liitu kuuluvat ettevõtet omavad 90 protsenti Eesti turust. Ka mujal maailmas valmistavad suurtootjad enamiku kogusest, kuid mitmes pika õlletraditsiooniga Lääne-Euroopa riigis küünib väiketootjate käsitööõllede osa kümne protsendini õlleturust, Eestis jääb see praegu kaugelt alla ühe protsendi.

Lähiajal on Eestis oodata kolme uue käsitööõlle pruulikoja valmimist. Aasta algusest on Tallinnas Nõmmel registreeritud käsitööõllede tootja valmistanud väiksemaid partiisid, mis on leidnud head vastukaja.

Seni laenatud anumates õlut tootnud ettevõte loodab aasta lõpuks tööle saada oma õlletehase. Et väiketootja suudab pakkuda hea kvaliteediga õlut, näitab ka see, et Briti suursaadik Chris Holtby pakkus tänavu juunis kuninganna sünnipäeva puhul korraldatud vastuvõtul külalistele just sellesama väiketootja õlut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles