Tivolipark rikkus tuleohutuse nõudeid

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tivoli tuuri karusell. Pilt on illustratiivne.
Tivoli tuuri karusell. Pilt on illustratiivne. Foto: Erakogu

Päästeameti lõuna päästekeskuse tuleohutuskontrolli büroo inspektorid kontrollisid Tartus, Valgas, Viljandis ja Võrus rändlõbustusasutuse Tivolipark tuleohutust. Esimeste kontrollide käigus leitud rikkumised parandati tasapisi, kuid otseselt ohutuse eest vastutavat inimest oli praktiliselt võimatu kätte saada.

Tartus selgitasid inspektorid maikuus, et atraktsioonid olid teineteisele väga lähedale paigutatud, mille tõttu tuleõnnetusel oleks raskendatud inimeste kiire lahkumine pargialalt. Inspektorid piirdusid hoiatusega ning nõustasid atraktsioonide õiget paigutust. Samuti anti soovitusi tuleohutusjuhendi muutmiseks.

Viljandiski selgus, et esitatud asendiplaan ei vastanud atraktsioonide tegelikule paigutusele ning osadele töötajatest oli tuleohutusalane koolitus läbi viimata. Ka oli puudu kustuteid ja osa seadmetest ei vastanud nõuetele. Inspektori tähelepanu juhtimise järel tõsisemad puudujäägid kõrvaldati.

Viimati korraldatud Võru reidi käigus avastati üks tühi ja üks rikutud splindiga kustuti. Võrus peatunud Tivolipargi töötajad tundsid inspektori juba kaugelt ära ja näitasid kustuteid ning muud vajalikku lausa küsimata. Kohale oli saabunud atraktsioonide omanik, kellega ohutusküsimusi arutati.

Lõuna päästekeskuse inspektorid nentisid, et esimestel kontrollidel ei olnud võimalik turvaplaanidel esitatud vastutava kontaktisikuga isiklikult kohtuda. Kas ei ilmunud isik kokku lepitud ajaks kohale ning ligipääsu atraktsioonidele võimaldas keegi asendaja või oli vastutava telefon hoopis välja lülitatud. Esitatud turvaplaanid olid 2012 aastanumbriga ja asjaajamine jättis lohaka mulje. Reidide tulemus on kokkuvõttes positiivne kuna inspektorite nõudmistega arvestati  järjest rohkem ning lõbustuspargi tuleohutus sai tuuri töötajate poolt paremini tagatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles