Mihkel Mutt: Tallinna-Tartu maantee kui sümbol

Mihkel Mutt
, kirjanik ja kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Mutt.
Mihkel Mutt. Foto: arvamus.postimees.ee

Hämmastav, et Tallinna-Tartu maantee ehituse sisuliselt katki jätame, kirjutab kolumnist Mihkel Mutt. Sellest võinuks saada meie au ja uhkus, Eesti Vabariigi üks monumente.

Üle paari nädala on möödas, kui teatati, et Tallinna-Tartu maantee ehitus jääb sisuliselt katki. Üllatav, kui vähe see uudis siiski vastukaja leidis. Justkui järjekordne märk käegalöömisest, et ah, meil ei saagi ju midagi õnnestuda. Muidugi, suur hulk aktiivses eas inimesi muretseb rohkem välismaistele marjamaadele viivate ühendusliinide kui mingi kohaliku teekese pärast. Ja praegu on puhkuste aeg. Kuigi just suvine ringisõitmine peaks mõtted maanteedele viima.

Miks on see asi tähtis? Võtkem sulgude ette, et Tallinna-Tartu tee on eluohtlik ja närvesööv – see on üldteada. Aga need 187 kilomeetrit on Eestile midagi enamat kui lihtsalt maantee, st asfaldiriba liiklusmärkidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles