Ahjukütjad eelistavad aina enam kotis müüdavaid küttepuid

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti Küttepuult tellitakse aina enam kuiva puud. Firma müügijuhi Antti Ööbik sõnul hangivad võrkkotis puid eelkõige inimesed, kellel pole korraga suuremat summat võimalik välja käia või kellel pole puid kusagil hoiustada.
Põhja-Eesti Küttepuult tellitakse aina enam kuiva puud. Firma müügijuhi Antti Ööbik sõnul hangivad võrkkotis puid eelkõige inimesed, kellel pole korraga suuremat summat võimalik välja käia või kellel pole puid kusagil hoiustada. Foto: Toomas Tatar

Eestlased ostavad harjumuspäraselt odavamat halli leppa, kuid teisi lehtpuid, näiteks saart, kuluks tänu suuremale kütteväärtusele hulga vähem.

Ahiküttega kodude omanikud väldivad suurema summa kulutamist ühekorraga, ostes puid üksikute kottide kaupa – paraku on see kokkuhoid petlik, sest lahtine halg on märksa odavam.

Küttepuude müügis on kaks tippaega. Üks algab pärast lume sulamist, mil peamiselt maal elavad inimesed varuvad toorest, odavat puitu lootuses, et see suvega ära kuivab. Teine suurem ostulaine algab sügisel, kui linlased vajavad kuivi halge, mis on kohe kütmiseks kõlblikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles