Mida tasub pidada silmas koolilapsele koti valimisel?

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Füsioterapeut Kristi Pedaku kinnitusel tuleb kotti valida kindlasti koos lapsega, sest ilma selga proovimata ei saa selle sobivust hinnata.
Füsioterapeut Kristi Pedaku kinnitusel tuleb kotti valida kindlasti koos lapsega, sest ilma selga proovimata ei saa selle sobivust hinnata. Foto: Toomas Tatar

Tallinna lastehaigla füsioterapeut ja Tallinna Ülikooli õppejõud Kirsti Pedak nentis, et koolikottide valik Eesti poodides on viimase viie aastaga märgatavalt paranenud, kuid ikkagi leidub heade kottide vahel ka selliseid asjandusi, mis koolikoti tiitlit ei vääri.

Pedak hindas Postimehe palvel Tallinna kaubamajas müüdavaid koolikotte ja ranitsaid. «Kolmveerand neist kõlbavad kooli küll,» nentis ta.

Koolikoti ostmisel tuleb jälgida rihmade kuju, toestatust ning reguleerimisvõimalust. Rihmad ei tohiks olla sirged, vaid kumerad. «Tavaliselt jäetakse rihmad liiga suureks. Kott peab ikkagi olema selja vastas, umbes viis sentimeetrit vööst üleval. Ideaalne variant oleks veel ka kõhurihmad, mille abil saab raskust jagada õlgade ja kere vahelt, aga selliseid kotte eriti ei ole,» selgitas füsioterapeut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles