Kerde: mis sellest, kui peaksin kõrbema

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meistriliigas töötas Üllar Kerde viimati 2011. aasta kevadel, kui ta viis TTÜ meeskonna pronksini.
Eesti meistriliigas töötas Üllar Kerde viimati 2011. aasta kevadel, kui ta viis TTÜ meeskonna pronksini. Foto: Toomas Huik

Eesti koondise endine peatreener Üllar Kerde siirdub tööle Moskva Dinamo noortesüsteemi arendajaks ja treeneriks.

Viimastel aastatel kodusest tippkorvpallist eemale tõmbunud ja Õismäe vene lütseumis kehalise kasvatuse õpetaja ametit pidanud Üllar Kerde jõuab pühapäeval algaval uuel õppeaastal töötada koolis napi nädala.

59-aastase mehe viimane tööpäev on 9. septembril, päev hiljem sõidab ta juba Moskvasse, et asuda sealse Dinamo korvpalliklubi noortesüsteemi ehitama ja tulevikutähti treenima. «Tegelikult pole mul veel lepingut taskus, kuid kokkuleppe järgi töötan esialgu ühe aasta, ja kui mõlemale poolele sobib, pikeneb leping veel ühe aasta võrra,» rääkis Kerde ja tema hääletoonist kõlas selge entusiasm. «Venemaal töötatakse noortega aasta ringI. Suvel on kuuajaline puhkus, ülejäänud aeg veedetakse treeningulaagrites.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles