Ettevõtjad tunnevad töökohtade loomise toetuse vastu huvi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Mutli.



at/Foto:ANDRES TEISS
Jaanus Mutli. at/Foto:ANDRES TEISS Foto: Andres Teiss.

Tallinna uute töökohtade loomise toetuse taotlemise teise vooru laekus 18 taotlust, taotlejad soovivad luua kokku 93 uut töökohta ning taotlevad selleks kokku 3,1 miljonit krooni toetust


«Kolmandik taotlejatest soovis luua uued töökohad toitlustusettevõtetesse. Lisaks olid taotlejate hulgas filmitootja, IT- ja inseneriteenuse osutajad, ettevõtjaid kirjastamise, trüki- ja tõlketeenuste, raamatupidamis- ja puhastusteenuste alalt,» ütles abilinnapea Jaanus Mutli.

Mutli sõnul olid 20. mail välja kuulutatud konkursi tingimused esimesest soodsamad, et taotlejate huvi ja arvu suurendada. «Lisaks väikeettevõtetele saavad alates teisest voorust töökohtade loomise toetust taotleda ka keskmise suurusega ettevõtted, samuti laiendasime võimalike taotlejate ringi muutes äriühingu omanikeringi kriteeriumit. Toetuse maksimummäär tõusis 200 000 kroonilt 300 000 kroonile,» rääkis abilinnapea.

Toetust võib taotleda ainult konkreetsete töökohtade loomisega otseselt seotud põhjendatud kulude katteks, näiteks masinate, seadmete ja muu tööstuslikku või teeninduslikku laadi põhivara soetamiseks.

Esimeses voorus laekunud kuuest taotlusest otsustati rahuldada viis, mille kohaselt luuakse kokku 33 töökohta. Nende töökohtade loomise toetamiseks eraldab linn kokku miljon krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles