Savisaar: orden Vene patriarhilt oli mulle auasi

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar
Tallinna linnapea Edgar Savisaar Foto: Toomas Huik

Täna Moskvast saabunud Tallinna linnapea Edgar Savisaare sõnul oli Venemaa patriarhilt Õigeusu kiriku Au ja Kuulsuse ordeni saamine tema jaoks auasi.

«Mulle meeldis, et samal ajal minuga sai selle ordeni ka Valeri Gergijev, kellest ma lugu pean,» sõnas Savisaar. «Mul oli auasi, et orden tuli Venemaa patriarhilt, kelle poliitiline ja usuline tähtsus maailmas on väga kõrge.»

Linnapea nimetas kohtumist Vene patriarh Kirilliga positiivseks. Savisaar tõi välja, et arutas patriarhiga nii kiriku ehitamise teemadel, kui ka õigeusu kiriku üleüldist olukorda.

Ordenit Savisaar lennujaamas ajakirjanikele ei eksponeerinud. «See on parajalt sisse pakitud. Küllap tuleb sobiv juhus,» lausus ta.

Venemaa patriarh Kirill andis täna Moskvas Savisaarele üle Vene Õigeusu kiriku Au ja Kuulsuse ordeni, mis omistati linnapeale Lasnamäe Jumalaema Kiirestikuulja ikooni kiriku ehitamisele kaasaitamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles