Eesti suurimas koolis alustab kooliteed 11 paralleelklassi õpilasi

Anna Ploompuu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilaps.
Koolilaps. Foto: SCANPIX

Esialgsetel andmetel läheb Tallinna külje all Viimsis asuva Eesti suurima üldhariduskooli Viimsi keskkooli esimesse klassi tänavu 245 last, kes on jaotatud üheteistkümnesse paralleelklassi.

Lisaks avatakse esmakordselt Viimsi vallas asuva Randvere küla õppehoones omaette kooliosa hariduslike erivajadustega lastele, kes saavad oma vallas koolitööd alustada kuni 6. klassini.

Kui aastatel 2007–2010 oli Eesti suurim üldhariduskool Tartu Kivilinna gümnaasium, siis aastal 2011 tõusus Eesti suurimaks üldhariduskooliks Viimsi keskkool.

Viimsi keskkoolis õppis möödunud õppeaastal 1599 õpilast, tänavu alustab Viimsi keskkoolis praeguse seisuga kooliteed kokku 1779 õpilast. 

Viimsi kooli sekretär-juhiabi Hilja Hallaste sõnul on õpilaste arv väga palju tõusnud ning võib tõusta veelgi. «Kooli õpilaste üldarv on tõusnud peaaegu 180 võrra. Kooliaasta ei ole alanud, meil võib igal hetkel uksest sisse tulla veel mõni,» lisas ta.

Hallaste sõnul pole Eesti suurima kooli staatus asi, millega uhkustama peaks – sellevõrra on probleeme ja tööd rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles