Tõnu Kaljuste, tornikell meretagusest külast

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Kaljuste
Tõnu Kaljuste Foto: Andres Haabu

Nädala keskel 60 aasta juubelit tähistanud Eesti nimekaimaid ja karismaatilisimaid dirigente tõdeb, et olla ja tegutseda omal maal oma inimeste keskel kaalub üles võimaluse panna end proovile maailma suurlinnades.

Juuli 2013, Hellerella aia avamispidu Naissaarel. Rahvast on täpselt nii palju, et vastvalminud publikuaia pingid saavad äärest ääreni täis. Dirigent Tõnu Kaljuste on juhatanud terve kontserdi, lisaks dirigeerimisele ka muhedalt juttu veeretanud.

Hiljem, õhtuhämaruse saabudes sätib melomaanist helilooja ja armastatud DJ Tõnu Kõrvits muusikamasina vilkuvate tulede kõrvale püsti. Rolling Stones rokib plaadimasinas ja Tõnu Kaljuste tantsupõrandal.

Tõnu Kaljuste, te sündisite aastal 1953 – Stalin oli siitilmast just lahkunud, aga hirm inimestest kaugeltki mitte. Kas tajusite seda hirmu oma lapsepõlves?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles