Ministeeriumite kulud kasvaksid uude hoonesse kolimisel

Argo Ideon
, poliitika- ja majandusanalüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja ministeeriumi ühishoone kavand
Nelja ministeeriumi ühishoone kavand Foto: RKAS

Justiitsministeeriumi andmeil kulub neil tänavu oma kolme aadressi, lisaks Tõnismäel olevaile ka Jõhvis Jaama tn 7, kus on vanglate osakond, mis kavandatavasse ühishoonesse ei koli, büroopindade üüri- ja kõrvalteenustele lepingute järgi 370 049 eurot. Mullu oli see summa 334 560 eurot , mõlemad koos käibemaksuga. Uue hoone valmimise järgselt on justiitsministeerium kavandanud büroopinna  kuludeks 730 414 eurot aastas käibemaksuga, ehk pea täpselt kaks korda rohkem kui tänavu.

Sotsiaalministeeriumil on 2013. aasta prognoositav büroopinna kulu ca 570 000 eurot pluss käibemaks, turuüürile üle minnes 2014 oleks need 856 000 pluss käibemaks, numbrid on kogu Gonsiori 29 hoone kohta, kus lisaks ministeeriumile paikneb ka muid seonduvaid asutusi. Uue pinna kulud Suur-Ameerika majas oleksid aastas 964 000 eurot pluss käibemaks.

Rahandusministeeriumis on tänavused kulud büroopinnale ca 840 000 eurot, uue maja valmimise järel hakkavad need olema ca 1,43 miljonit eurot.

See tähendab, et nagu teistelgi viidatud kolijatel, kasvavad ka rahandusministeeriumi bürookulud uues majas võrreldes tänasega nii ühe ruutmeetri kohta, kui ka aastases lõppsummas.

Rahandusministeerium ei unusta muidugi lisamast, et need kulud pole päriselt üks-ühele võrreldavad, kuna vana pinna säilitamisel tuleks ka neisse investeerida. Lisaks on uus hoone kõrgemast kvaliteediklassist, järelduvalt ka üüri tase tuleb seal kõrgem.

Kokku on neljal ministeeriumil praegu 20 735 ruutmeetrit büroopinda, pärast uude majja kolimist oleks seda 11 402 ruutmeetrit, kusjuures ühe töökoha kohta on pinda hetkel 21,62 ruutmeetrit ja uues majas 11,89 ruutmeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles