Politsei jälgib sel nädalal lasteasutuste lähedal liiklust

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus juhtus ülekäigurajal ees. Foto on illustratiivne.
Õnnetus juhtus ülekäigurajal ees. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei  on septembri esimesel nädalal väljas suurte jõududega ning seda eelkõige jalakäijate abistamiseks ning nende turvalisuse tagamiseks, peatähelepanu all on ülekäigurajad ning liiklus koolide- ja lasteasutuste lähistel.

Lisaks jalakäijaohutust mõjutavatele rikkumistele jälgitakse turvavarustuse sealhulgas laste turvavarustuse kasutamist. Samuti teeb politsei tähelepanekuid liikluskorralduse puuduste kohta ning edastab need teeomanikule, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Korrakaitsepolitsei juht Joosep Kaasik kutsub kooli alguses kõiki üles lastega liikluses arvestama ning ise nii autoroolis kui ka jalakäijana head eeskuju näitama.

«Lapsed on liikluses tagasi ning autojuhtidel tuleb olla sedavõrd tähelepanelikum. Ülekäiguraja või kooli lähistel kiiruse vähendamisele kuluv aeg ei tundu ilmselt sugugi kallis, kui mõista, et sellega säästetakse mõni väike ranitsakandja  haiglavoodist või hullemast,» ütles Kaasik. Teisi jalakäijaid julgustab ta  vajadusel lapsi liikluses aitama ning ohtude eest hoiatama.

Esimest korda iseseisvalt kooli minejatega tuleks Kaasiku sõnul peamised marsruudid kindlasti mitu korda vanemaga ühiselt läbi käia ja arutada. «Laps tunneb end liikluses kindlamalt, kui teab liiklusreegleid, saab neist aru ning oskab ohtusid ka ise näha. See teadmine ei sünni aga üleöö, vaid koos käies ent ise otsustades ja ühiselt õigeid ja valesid otsuseid arutades,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles