Alajõe rahvasaadikut kahtlustatakse tapmises

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkosmugeldaja pääseb ennetähtaegselt vanglast välja.
Narkosmugeldaja pääseb ennetähtaegselt vanglast välja. Foto: AP/Scanpix

Täna vallavanema umbusaldamist arutav Alajõe volikogu hakkab küsimust vaagima ilma senise volikogu liikme Andrei Andrejevita, sest rahvaesindaja istub tapmiskahtlustusega trellide taga.


Lugu sellest, kuidas tänavu 11. juuni õhtul Sillamäel kaks meest poesabas kaklema läksid ja üks neist siis teise maha lasi, mahtus peaaegu kõigi suuremate lehtede veergudele. Ent mitte ükski politsei ega prokuratuuri infoallikas ei öelnud, et laskja näol oli tegemist Alajõe vallavolikogu reformierakondlasest liikme Andrei Andrejeviga, kirjutas Põhjarannik.

Prokuratuuri andmetel leidis juhtum aset kella kolmveerand kümne ajal õhtul Sillamäel Kesktänavas asuvas kaupluses, kui kaks purjus Andreid, kes teineteist absoluutselt ei tundnud, läksid poesabas seistes järjekorra pärast tülli. Uurimisversiooni kohaselt hakkas meestest noorem, 28-aastane, oma nimekaimu peksma. Tüli kandus kauplusest õue, seal aga haaras Alajõe rahvaasemik oma seadusliku relva ning tulistas oma vastase pihta kolm lasku.

Noorem mees suri saadud vigastustesse sündmuskohal, tulistaja võeti sealsamas kinni.

Viru ringkonnaprokurör Mihhail Hütt ei osanud täpselt öelda, mis oli kahe mehe konflikti allikaks, ning sellest ei rääkivat väga põhjalikult ka kahtlusalune Andrejev. Küll on teada, et tüli tekkis järjekorra pärast. Et konflikt ja hilisem verevalamine toimusid vahetult enne kella kümmet õhtul, mil kauplused valmistuvad alkoholimüügi lõpetamiseks, pole välistatud, et just sellest tekkis vintis meeste vahel negatiivne elekter.

Alajõe vallasekretär Jekaterina Ivanova, kes on ka valla valimiskomisjoni esimees, ütles, et Andrejevi volitused volikogu liikmena on praeguseks peatunud põhjusel, et ta on kolm korda järjest istungitelt puudunud. «Ta käib üldse väga harva kohal,» sõnas Ivanova, lisades, et Andrejev saab soovi korral siiski oma staatuse taastada.

Tapmises kahtlustatav volikogulane tegeles Põhjaranniku andmetel väikeettevõtjana ehituses.

Prokurör Mihhail Hütt ütles, et keegi pole taotlenud Andrejevi vahi alt vabastamist eeluurimise ajaks ning seda poleks ka alust teha, sest tegemist on raske kuriteoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles