«Vana kommunisti» kohtusaaga jõudis lõpule

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtuniku tool.
Kohtuniku tool. Foto: Raigo Pajula

Riigikohus lükkas tagasi Kohtla-Järvel asuva Järve gümnaasiumi kahe pedagoogi kaebuse ringkonnakohtu otsuse peale, mis ei pidanud sõna «kommunist» kasutamist kohatuks.


Järve gümnaasiumi õpetajad Urve Kangur ja Aino Tammemägi kaebasid 2006. aasta sügisel Viru maakohtusse lapsevanema Marika Parkmani, kellele panid süüks nende au ja väärikuse solvamist, ning nõudsid tekitatud kahju hüvitamist, kirjutas

Põhjarannik

.

Kangur pidas solvavaks tema nimetamist klassikoosolekul endiseks kommunistiks, Tammemägi tema nimetamist lambaks. Lapsevanem tõestas kohtule dokumentaalselt, et Kanguril olid koolipsühholoogina töötamiseks vajalikud kvalifikatsiooninõuded täitmata ning et ta tegutses omal ajal EKP Kohtla-Järve rajoonikomitee propaganda- ja agitatsiooniosakonna instruktorina.

«Seega ei saa kostja esitatud õigete faktiväidete esitamine olla isikule solvav ja mittevaralist kahju tekitav väärtushinnang,» märkis Viru maakohtu kohtunik Anu Ammer mullu suvel langetatud otsuses.

Kuna riigikohus lükkas pedagoogide kaebuse tagasi, jääb ringkonnakohtu otsus vana kommunisti kohtusaagat lõpetama, sest Euroopa kohtusse hagejad minna ei kavatse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles