Ansip: kontaktid Eesti ja Botswana vahel võiksid olla tihedamad

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip ja Botswana Vabariigi välisminister Phandu Tombola Chaha Skeleman.
Peaminister Andrus Ansip ja Botswana Vabariigi välisminister Phandu Tombola Chaha Skeleman. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Andrus Ansip kohtus täna Eestis neljapäevasel tutvumisvisiidil viibiva Botswana välisministri Phandu Tombola Chaha Skelemani ja teda saatva delegatsiooniga.


Arutusel keskenduti IT-valdkonnale ja võimalustele arendada turismialast koostööd. Samuti tõdeti kohtumisel, et vaatamata suurtele erinevustele on kahe riigi ja rahva vahel olulisi ühendavaid aspekte, näiteks riigilipu värvid.

«Kuigi meie rahvad on erinevad, ühendab meid emotsionaalne side lipuvärvide kaudu,» ütles peaminister Andrus Ansip.

Peaminister tutvustas külalistele e-valitsust ning kirjeldas ka teisi Eestis populaarseid e-teenuseid nagu elektrooniline maksuamet, e-kool, online pangandus ning ID-kaardi kasutamine.

Botswana on IT valdkonna seadnud ka oma arenguprioriteediks. Tegemist on riigiga, mis on edukalt läbi viinud majandusreformid ning kujunenud üheks Aafrika dünaamilisema majandusega riigiks.

«Botswana avatus, mitmeparteisüsteem ja head valitsemistavad on olnud riigi stabiilsuse nurgakivideks,» märkis peaminister Ansip. Ühtlasi avaldas ta lootust, et Eesti inimesed avastavad enda jaoks selle looduskauni riigi, kus valitseb rahu ja stabiilsus ning kuhu saab sõita viisavabalt.

Botswana välisminister viibib Eestis 12. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles