Mees viis lapsed päästevestideta merele

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merele minnes on päästevest kohustuslik.
Merele minnes on päästevest kohustuslik. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eile õhtul märkas Põhja prefektuuri veepolitsei kaatriga Hara lahel oma tavapäraseid tööülesandeid täites veekogul sõitmas ühte paati, milles viibis esialgsel vaatlusel kaks meest ning otsustati seda kontrollida.

Selgus aga, et lisaks paadis olnud kahele täiskasvanule oli alusel ka kolm väikest last, kel päästevestid puudusid.

Politsei eskortis paadi randa ning koostas 47-aastasele mehele rikkumise eest väärteoprotokolli.

«Lühidalt ja ilustamata oli täisealine mees võtnud merele kaasa 4- ja 10-aastase tüdruku ning 6-aastase poisi, kelle jaoks ei olnud ta päästeveste kaasa võtnud,» ütles Põhja prefektuuri komissar Toomas Lindjärv.

«See oli äärmiselt vastutustundetu ning ohtlik tegu. Ohuallikateks on merel minutitega muutuda võiv ilm, võimalik sõiduki tehniline rike või kukub lihtsalt keegi üle parda. Õnnetus ei hüüa tulles ning merel võib abitu olukord tuua väga traagilisi tagajärgi,» lisas komissar.

«Veekogu tundmine, pikk meremehe staaž või lühike teekond ei õigusta ilma päästevestita merel viibimist,» ütles Lindjärv.

Eile kella 18.00 ajal Hara lahel tabatud paadis viibisid 43-aastane mees, kolm last ning 47-aastane Roland, kellele koostati väärteoprotokoll seoses väikelaevade kasutamise nõuete rikkumisega.

Politsei paneb kõikidele inimestele südamele, et merele, järvele või jõele sõites võetaks alati kaasa reisijate arvule vastava hulga päästevesti.

«Tähele tuleb panna, et väiksematele lastele tuleb muretseda neile eraldi mõeldud sobivama suurusega vestid, kuna vale mõõduga suured päästevestid tulevad neil vees praktiliselt kohe seljast ära,» soovitab politsei.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles