Tallinna Ülikooli esitati rekordarv sisseastumisavaldusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisseastumisavalduste vastuvõtt Tallinna Ülikoolis
Sisseastumisavalduste vastuvõtt Tallinna Ülikoolis Foto: Priit Simson

Tallinna Ülikooli anti tänavu rekordarv sisseastumisavaldusi - kokku 11 084, mis on ülikooli teatel suurim Eestis.

Eile lõppes SAISis dokumentide vastuvõtt Tallinna Ülikooli, vastuvõetute nimekirjad avaldatakse 22. juulil.

10 000 kandideerimisavalduse piiri ületas ülikool tänavu esimest korda, eelmisel aastal esitati 9333 avaldust.

Erinevalt eelmistest aastatest on märgata, et mõningal määral on populaarsemaks muutunud kandideerimine pedagoogilistele erialadele, üldiselt on aga suurenenud pea kõikide erialade konkursid.

Muu hulgas kandideeris ülikooli ka 27 välismaalast kümnest riigist - Lätist, Soomest, Itaaliast, Norrast, Rootsist, Gruusiast, Kanadast, Pakistanist, USAst ja Taanist.

Bakalaureuseõppe erialadele esitati 8842 sisseastumisavaldust. Populaarsemad bakalaureuseõppe erialad on riigiteadused, inglise keel ja kultuur, alushariduse pedagoog, kehakultuur, eesti filoloogia, sotsiaaltöö, infoteadus, psühholoogia, meedia (õppetöö inglise keeles), keskkonnakorraldus ja rekreatsioonikorraldus.

Magistriõppesse kandideerijatelt võttis ülikool vastu 2056 avaldust. Populaarsemad magistriõppe erialad on organisatsioonikäitumine, kirjalik tõlge, kommunikatsioon, sotsiaaltöö, filmi- ja videokunst, haldusjuhtimine, infotehnoloogia juhtimine, andragoogika, riigiteadused, alushariduse pedagoog-nõustaja ja keeletoimetaja eriala.

Doktoriõppesse esitati 186 sisseastumisavaldust, neist kõige enam kultuuride uuringute doktorantuuri, kasvatusteaduste doktorantuuri ja lingvistika doktorantuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles