Parimate kutseoskustega päästjad on Nõmme päästekomandos

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme komando.
Nõmme komando. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Täna Rakveres lõppenud Eliitkomando 2009 võistlused võitsid Nõmme komando päästjad, teiseks tuli kesklinna ja kolmandaks Rakvere päästekomando.


Kokku käis Eliitkomando tiitlit püüdmas 11 päästekomandot üle Eesti, teatas Päästeameti pressiesindaja Reimo Raja. Mõõtu võeti praktilistes harjutustes, mis on päästetöötajate igapäevase väljaõppe osa. Kaasaegset päästetehnikat kasutades mängiti läbi inimese päästmine nii tulekahjust kui ka liiklusavariist. Testiti ka päästjate erialaseid teadmisi ning roobadesse riietumise kiirust.

Samaaegselt toimusid Rakveres ka Eesti tuletõrjespordi meistrivõistlused, kus lisaks kutselistele päästjatele osalesid ka lapsed ja noored. Seal olid võistlusaladeks konksredeliga ronimine õppetorni, 100 meetri takistusriba läbimine, 4x100 meetri tuletõrje teatejooks ja võistlushargnemine mootorpumbaga.

Parima tulemuse saavutas Ida-Eesti päästekeskuse võistkond, teiseks tuli Pärnumaa ja kolmandaks Jõgevamaa võistkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles