Mark Sirõk lahkus valimisnimekirjast Meie linn

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Sirõk.
Mark Sirõk. Foto: Liis Treimann

Äsja aprillirahutuste korraldamise süüdistusest pääsenud Mark Sirõk teatas reedel oma lahkumisest valimisnimekirjast «Meie linn».


Sirõk põhjendas oma otsust sellega, et valimisnimekiri ühendab neid, kes juba viimase kümne aasta jooksul püüavad hõivata oma kohta päikese all, teatas väljanne Stolitsa.

End kremli-meelse liikumise komissariks nimetav Sirõk kirjutas oma avalduses, et kitsarinnaliselt mõtleva 1990. aastate põlvkonna asemele peavad tulema uued ideed ja tõene ajalugu, mis õpetab armastama oma kodu ja naabreid.

Ta lisas, et kui septembriks ei ilmu poliitilisele areenile uus noorteseltskond, kes suudab ühendada kaks rahvast ja kaitsta igaüht, siis on selles ka tema süü.

Sirõk oli koos Maksim Reva, Dimitri Klenski ja Dmitri Linteriga kohtu all süüdistatuna 2007. aasta aprillirahutuste korraldamises.

Neliku mõistsid õigeks nii Harju maakohus kui ka Tallinna ringkonnakohus. Mehed jäid lõplikult õigeks, kuna riigikohus ei võtnud riigiprokuratuuri kaebust neljapäeval menetlusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles