Koprad püüdsid Pärnus murutraktori lõksu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kobraste käik, kuhu muruniiduk sisse vajus.
Kobraste käik, kuhu muruniiduk sisse vajus. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Pärnu vallikääru risti-põiki käike täis uuristanud koprad püüdsid läinud neljapäeval enda teadmata lõksu muruniiduki, mille üks ratas vajus niitmisel lupsti läbi maapinna, kirjutab Urmas Hännile ajalehes Postimees.


«Midagi hullu ei juhtunud, tõmbasin ta oma autoga välja,» meenutas juhtunut Peeter Lankots, firma Teho Eesti Teehoolduse OÜ Pärnu osakonna töödejuhataja. «Ei tahtnud rohkem lõhkuma hakata, niiduk kaalub ikkagi 460 kilo.»

Töödejuhatajat pahandas kõige enam see, et kobrastel lastakse keset linna nii muretult toimetada. Tagajärjeks võib esiteks olla see, et piibrid uuristavad niimoodi kogu vallikääru kalda alt tühjaks ja ühel hetkel variseb lahmakas maatükk lihtsalt vallikääru.
Teiseks näkitsevad loomad järjest maha täies elujõus puid: viimati langetasid koprad paarikümnesentimeetrise tüvega tamme.

Keskkonnaameti Pärnu-Viljandi regiooni looduskaitse juhtivspetsialist Agu Leivits nentis, et loomade-lindude linna elama asumise vastu pole midagi teha, nende uute kaaslastega peab inimene lihtsalt arvestama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles