E-buss õpetab ID-kaarti kasutama

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesed  huvilised ID-funktsioone õppimas.
Esimesed huvilised ID-funktsioone õppimas. Foto: Priit Simson / Postimees

Täna startis Tallinna sadamast tosinat Eesti maakonda hõlmavale koolitusreisile e-buss.


Vaata Maailma projekti juhi Piret Aro sõnul on buss kümnekohaline internetiühendusega arvutiklass, mis sõidab projekti «Ole Kaasas!» raames läbi Eesti, külastades kokku 49 valda, et seal juulist septembrini läbi viia 195 tasuta ID-kaardi, Mobiil-ID ja e-teenuste kasutamise koolitust.

Koolitusele saab tema sõnul registreerida nii internetis kui ka telefoni teel ja esimeste sihtpunktide koolituskohad on juba täis.

Päris esimesele koolitusele olid koha sisse võtnud juba ka huvilised, kes Harjumaa piirkonna koolitaja Tarmo Rosenfeldi käe all ID-kaardi funktsioone õppima olid tulnud.

«Tulin koolitusele lihtsalt õppima, et äkki on midagi sellist, mida ma veel ei tea. Ma soovitan inimestel kindlasti seda võimalust kasutada, kuna see on lihtsalt nii mugav, ma üldse ei saa aru, miks paljud taolisi võimalusi rohkem ei kasuta,» rääkis Maiu Vent.

Mari Metsa sõnul on see buss õppimiseks ja ülevaate saamiseks ülihea võimalus. «Ma usun, et maapiirkondadesse tulevad peamiselt kohale vanemad inimesed, kellel ei ole nii palju kogemust arvutite kasutamisel ja arvan, et see koolitus oleks ka neile täitsa sobiv,» lausus Mets.

Huviga arvutiekraani piidlev noormees Aleksander Bankiir ütles koolituse kohta järgmist: «Mul on olemas ID kaart ja kaardilugeja aga ma pole neid kunagi kasutanud, seega oli aeg koolitusele tulla.»

Esialgne ülevaade on tema sõnul täitsa hea ning õpe on inimestele hästi arusaadav ja lihtne.

Lisaks nii eesti- kui venekeelsetele koolitusele saavad ID-kaardi koodid kaotanud inimesed asemele vormistada ka uued koodid ning kontrollida kaardi töökorda ja kehtivust.

E-bussi projekti  on oma panuse andnud Vaata Maailma Sihtasutus, EMT, Elion, BCS Koolitus, IT Koolitus, Swedbank, SEB, Mulgi Reisid, Eesti Energia ja Tallinna Sadam. Projekt teostatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi kaasrahastusel.

Koolitusbussi esialgset marsruuti saab vaadata «Ole kaasas!» kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles