Kitsikuses Tallinna perede lapsed saavad koolitarvetega ranitsa

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu kingib linn ranitsa 280 lapsele.
Tänavu kingib linn ranitsa 280 lapsele. Foto: Ove Maidla.

Tallinna linna ja Eesti Punase Risti Tallinna Seltsi koostöös antakse ka tänavu Tallinnas kooli minevatele toimetulekuraskustes perede 1.-5. klassi lastele pidulikult üle koolitarvetega komplekteeritud kooliranitsad.


Toimetulekuraskustes perede abistamiseks mõeldud kampaania «Ranits 2009» korraldab traditsiooniliselt Eesti Punase Risti Tallinna Selts koostöös Tallinna linnavalitsusega, linnaosade sotsiaalhoolekande osakondadega ning heatahtlike toetajatega, vahendas Raepress.

Koostöös selgitati linnaosade lõikes välja enim abi vajavate perede koolilapsed, keda on kokku 280. Kõige rohkem on neid Lasnamäe linnaosas, kus ranitsakampaaniast saab osa 70 last.

Pedagoogide abiga määratleti 1.-5. klassile vajalikud õppevahendid ning kauaaegne koostööpartner Branta Kantseleikaubad OÜ komplekteeris ranitsate sisu. Ranitsad müüb AS Gasell kampaania tarvis soodushinnaga.

Kampaania «Ranits 2009» kogumaksumus on üle 150 000 krooni, milleks on Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet eraldanud 100 000 krooni. Ülejäänud osa kampaania maksumusest katab Eesti Punase Risti Tallinna Selts koos teiste toetajatega.

Ranitsapidu, mille kutsed jagatakse linnaosade kaudu, toimub 27. augustil traditsiooniliselt kinos Kosmos, lisaks kingitavatele koolikottidele on lastel võimalik vaadata ka koguperefilmi. Tallinnas saavad kõik pered, kus lapsed lähevad esimesse klassi, linna poolt ühekordse toetusena 5000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles