Erna võitmiseks tuleb mehemoodi trenni teha

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erna retk.
Erna retk. Foto: Teet Suur/ Virumaa Teataja

Tänavuse Erna retke kolm esimest kohta tulid Eestisse.


Parim välisosaleja sel aastal oli Soome II võistkond, kes saavutas 10. koha. Kuigi Eesti sõjamähed napsasid kõik kolm esimest kohta ei jäänud palju alla ka Eesti naiskodukaitsjad näidates koha kätte nii mõnelegi meeskonnale, vahendas Reporter.ee.

Saareamaa naiskodukaitsjad said 15. Koha ning Võrumaa naiskodukaitsjad 20. Koha 25st rajale läinud meeskonnast.

«Ega me seda just ei planeerinud, aga nii ta läks. Andsime endast parima,» sõnas Võrumaa naiskodukaitse lipnik Krista Veevo.

«Otsest ettevalmistust meil ei olnud. Oleme varem käinud kahel aastal,» ütles Võrumaa naiskodukaitsja Merili Truu.

Kuigi majanduslikult raskel aastal tuli ka Erna korraldamisel rahadega kokku hoida ning üritust lühemaks teha, ei tähendanud see veel, et ka rada kergemaks muutub. Nii katkestas võistluse erinevatel põhjustel ka neli meeskonda - kaks Hollandi, üks Saksa ning Eesti Kaitseväe Kirde kaitseringkond.

Teist aastat võitjaks tulnud Kaitseliidu Tartu maleva I võistkonnale on võit järjekordne tõestus, et Erna võitmiseks tuleb teha koos meeskonnaga väga kõvasti trenni.

«Kui ma räägin täna, kui Erna 2009 on just lõppenud, siis ma arvan, et keegi ei mõtle veel järgmise aasta peale. Olen näinud inimesi, kes lubavad peale võistlust, et nad ei tule enam kunagi siia tagasi, aga aasta pärast on nad jälle platsis,» ütles Erna võitja Leitnant Priit Pikner.

Erna ei ole niisama nalja tegemine. Võistluse ameeriklasest peakohtunik peab seda tõsiseks sõduri proovilepanekuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles