Tallinna Laste Turvakeskus avas pärast renoveerimist uksed

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Laste Turvakeskuse tüdrukute osakond.
Tallinna Laste Turvakeskuse tüdrukute osakond. Foto: Liis Treimann

Eile taasavati Kristiine linnaosas vastremonditud laste turvakeskus, mis mahutab senise 40 noore asemel 50.


Tallinna Laste Turvakeskuse juhataja Erki Korp täheldab sõltuvusprobleemidega laste järsku kasvu, teatas keskuse pressiesindaja.

Tallinna Laste Turvakeskuse Nõmme tee keskus on loodud 9 aasta eest, et aidata pealinnas alko- ja narkosõltuvusse sattunud lapsi.

«Kui varasematel aastatel on Nõmme tee keskuse 40 kohta täitunud augustist oktoobrini, siis sel esmaspäeval avatud vastremonditud majja on suunatud juba kahe esimese peävaga 20 sõltuvusprobleemidega last,» ütles Erki Korp.

Tallina Laste Turvakeskuse Nõmme tee 99 ruumid läbisid juulis põhjaliku uuenduskuuri. Täielikult renoveeriti esimese korruse poiste osakond, samuti söökla, fuajee ja koridorid. Koridori arvelt suurendati laste magamistubade arvu nii, et igas toas hakkab elama varasema kolme poisi asemel kaks poissi. Samuti on nüüd osakonnas avar elutuba ning uuendatud sai kogu esimese korruse elektrisüsteem. Remonttööde maksumuseks kulus ligi 500 000 krooni ning seda rahastasid Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet ning Tallinna Laste Turvakeskus.

«Õnneks on Tallinna linn leidnud võimaluse ehitada Nõmme tee 99 krundile uus 10-kohaline poiste osakond koos klassi- ja nõustamisruumidega. Uus keskus valmib septembris 2009 ning turvakeskuse Nõmme tee keskuse kohtade arv suureneb 40 kohalt 50 kohani. Valmivas 50-kohalises keskuses on kaks 10-kohalist tüdrukute osakonda ja kolm 10-kohalist poiste osakonda,» lisas Erki Korp.

Tänane keeruline majanduslik olukord avaldab mõju eriti lastega peredele ning vanemate probleemid jäävad tihtipeale laste kanda ning see sunnib lapsi otsima leevendust alkoholist ja narkootikumidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles