Eurosaadikuid abistavad parteilased

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on europarlamendi hoone Strasbourg'is.
Pildil on europarlamendi hoone Strasbourg'is. Foto: SCANPIX

Mis on ühist keskerakondlasel, prantslannal ja lipnikul? Nad pole mitte osalised halvas naljas, vaid hoopis asuvad tööle Eesti eurosaadikute abilistena Brüsselis, kirjutab Vahur Koorits ajalehes Postimees.

Keskerakondlane Siiri Oviir kavatseb jätta alles oma senise abilise Tarmo Kurvese, kelle ta kutsus Brüsselisse juba paari-kolme aasta eest. Temaga oli Oviiril meeldiv koostöökogemus aastatest 2002-2003, mil praegune eurosaadik oli sotsiaalminister ja Kurves töötas tema alluvuses.

Kuna Keskerakond sai seekord europarlamenti kaks kohta, siis läheb abilist vaja ka uuel saadikul Vilja Savisaarel. Viimane ütles, et võtab endale nõunikuks seekordset valimiskampaaniat korraldanud keskerakondlase Tanel Kiige.

Prantslanna Julie Clancier saab abiliseks üksikkandidaadina valitud Indrek Tarandile. Clancier oli juba Indrek Tarandi isa Andres Tarandi assistent europarlamendis. Ta oskab ka eesti keelt ja kirjutas oma magistritöö Eesti haritlaste rollist liitumisel Euroopa Liiduga.

Tunne Kelami (IRL) büroo juhataja Kadri Kopli lausus, et tagasivalitud Kelami meeskonnas jätkavad samad inimesed ehk tema ise, Kadri Vanem ja Kaja Villem.

Lipnik on sõjaväelise auastme poolest aga sotsiaaldemokraat Ivari Padari abiline Jörgen Siil, kes on Brüsselis juba vana olija.

Reformierakonna saadiku Kristiina Ojulandi nõunikeks saavad Andrus Viks ja Kristiina Esop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles