Kuressaare veebikaamerat kasutatakse ka piilukaamerana

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare kesklinn..
Kuressaare kesklinn.. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees.

Kuressaares aastaid tagasi turismi propageerimiseks ja linna tutvustamiseks üles seatud veebikaamera on väga populaarne, kuna aga linna kodulehelt saab kaamerat igaüks vabalt suunata, kasutatakse seda paraku mõnikord ka piilukaamerana, teatas

ERR Uudised

.

Kuressaare linnavalitsuse infotehnoloogia nõunik Anu Tanila rääkis «Aktuaalsele kaamerale», et päevas vaatab kaamea pilt üle 10 000 inimese paljudest riikidest, näiteks ka Saksamaalt, Itaaliast ja Austraaliast.

Kas siis Austraaliast, Peruust või Eestist, aga kellelgi on tekkinud just viimasel ajal terav huvi Kuressaare linna akende vastu.

«Pühapäeva õhtul poole üheksa ja kolmveerand üheksa vahel istusin magamistoas ja sõin,» rääkis tundmatuks jääda soovinud kuressaarlanna. «Järsku helistab töökaaslane ja ütleb, et ma võin sulle kirjeldada, mis pesu sul seljas on ja mida sa sööd. Ma alguses mõtlesin, et ta teeb nalja ja vaatab aknast, aga siis ta ütles, et tee telekas lahti ja mine kohaliku kanali peale - ja ma olingi seal pesu väel ja nägin iseennast.»

Lisaks arvutile näeb veebikaamera pilti ka telerist Starmani Kuressaare kaablivõrgust ja oluliselt suurema resolutsiooniga.

«Siin on kindlasti tegemist isikuandmete kaitse seaduse regulatsiooni rikkumisega ja sellisel juhul on ka andmekaitse inspektsioonil põhjust sekkuda,» ütles Kuressaare politseijaoskonna vanemkomissar Aare Allik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles