Hirvepargis tuleb MRP aastapäeva paiku kolm meeleavaldust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hirvepark..
Hirvepark.. Foto: Toomas Huik.

Tallinnas Hirvepargis toimub Molotov-Ribbentropi pakti (MRP) 70. aastapäeva ajal kolm erinevat meeleavaldust.

20. augustil peab Hirvepargis avaliku koosoleku Isamaa ja Res Publica Liit. Meeleavalduse eesmärk on taasiseseisvusmispäeva tähistamine ja tutvustamine. Üritus toimub ajavahemikus kell 10-19.

22. augustil toimub Hirvepargis MRP aastapäevale pühendatud meeleavaldus, mille korraldajad on rahvuslased Robert Vill ja Tiit Madisson. Meeleavaldus toimub kell 11-15.

MRP tegelikul aastapäeval, 23. augustil toimub Hirvepargis meeleavaldus, mille korraldab rahvuslane Jüri Liim. Meeleavalduse registreerimisel Tallinna linnakantseleis jättis Liim meeleavalduse toimumise kellaaja lahtiseks.

Liim jõudis tänavu esimesena registreerida Tallinna linnakantseleis 23. augustil Hirvepargis toimuva rahvakoosoleku, võttes sellega Isamaa ja Res Publica Liidult (IRL) traditsioonilise ürituse korraldamise võimaluse.

IRL korraldab traditsiooniliselt iga aasta 23. augustil Tallinnas Hirvepargis rahvakoosoleku, et tähistada sellega Molotov-Ribbentropi pakti aastapäeva ja samas kohas 1987. aastal toimunud okuptatsioonivastast meeleavaldust.

IRLi kuuluv Tarmo Kruusimäe ütles juulis BNSile, et vastavalt kehtivale korrale saab avaliku koosoleku registeerida kolm kuud enne selle toimumist. Kui IRL 23. mail Hirvepargi rahvakoosolekut registreerima läks, selgus, et Liim oli jõudnud seda juba varem teha.

IRL korraldab MRP-teemalise avaliku koosoleku 22. augustil Toompeale Lossi platsil. Sellega toetab IRL ühtlasi Balti riikide mootorratturite ühist sõitu Balti keti 20. aastapäeva tähistamiseks.

23. augustil 1987 Hirvepargis toimunu oli okupeeritud Eestis esimene avalik poliitiline väljaastumine, mis toimus ühel ajal Riia ja Vilniuse koosolekutega. Koosolekuliste nõue avalikustada Molotovi-Ribbentropi pakti salaprotokoll määras seejärel kogu Eesti vabadusliikumise alatooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles