Suri Edgar Valter

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Eile pärastlõunal suri Tartu Ülikooli kliinikumis raske haiguse tagajärjel tuntud Eesti kunstnik Edgar Valter, teatas ETV24.

Edgar Valter sündis 21. septembril 1929 Tallinnas. Vabakutselise kunstnikuna on ta illustreerinud ligi 170 raamatut, enamik neist lasteraamatud.

Tema karikatuure on avaldanud paljud ajakirjad ja ajalehed. Viimased poolteist aastakümmet elas Edgar Valter alaliselt Võrumaal Urvaste vallas Pöörismäe talus.

1994. aastal ilmus «Pokuraamat», mis oli esimene Valteri enda kirjutatud ja joonistatud lasteraamat, mille kirjaniku- ja kunstnikutöö tunnistasid lapsed Nukitsa konkursil (1996) I koha vääriliseks. Järjena ilmusid sellele teosele «Pokuaabits» ja «Pokulood».

Edgar Valter on olnud selliste tegelaskujude illustreerijaks nagu Krõll, Naksitrallid, Sipsik ja Kunksmoor.

Leelo Tungla ja Edgar Valteri koostöös on valminud «Anna ja Aadama Aabits», mis on kasutusel ligi kolmveerandis Eesti koolidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles