Järgmisel nädalal selguvad parimad korrakaitsepolitseinikud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Postimees.ee

Esmaspäeval algavad Pärnumaal Paikusel Eesti politsei kutsemeisterlikkuse võistlused, mille käigus selgitatakse kolme päevaga välja parim korrakaitseüksus.


«Igale politseiametnikule, kes osaleb üleriigilisel jõuproovil, on esmatähtis arvestada kaaslastega, sest tegemist on meeskondliku võistlusega, kus seatakse eesmärgiks ühine tegutsemine ühise eesmärgi nimel», ütles politseiameti liiklusjärelevalve ja korrakaitse osakonna juht Tarmo Miilits, kes selgi aastal on võistluste peakohtunik.

Kaheksandatel kutsemeisterlikkuse võistlustel osaleb kokku 13 võistkonda. Prefektuuride esinduste kõrval on võistlemas ka julgestuspolitsei võistkonnad ning Läti ja Leedu politsei esindajad. Nagu varemgi koosneb iga võistkond neljast politseinikust, kellest vähemalt üks on naine.

Võistlusalasid on üheksa. Eelkõige füüsilise vormi kinnituseks on kavas kombineeritud teatevõistlus, laskmine, sõiduautode vigursõit ja autoralli. Nutikuse ja teadmised saavad politseinikud proovile panna politseitaktika, konkreetse õigusrikkumise sündmuse lahendamise, õigusaktide tundmise, liiklusõnnetuse sündmuskoha vaatluse ja vormistamise juures.

Eelmisel aastal esimest korda kavas olnud esmaabi andmine liiklusõnnetuse sündmuskohal oli huvitav nii osalejatele kui ka vaatajatele. Selgi aastal on see ala kavas.

Mullu võistles end parimaks korrakaitseüksuseks Põhja prefektuuri esimene võistkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles