Ministeeriumid korraldavad Tallinna vanglas taudiõppuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magasini tänaval asuv Tallinna Vangla
Magasini tänaval asuv Tallinna Vangla Foto: Toomas Huik

Tallinna vanglas toimub homme kriisireguleerimise staabiõppuse, kus harjutatakse vanglaametnike valmisolekut reageerida tundmatu nakkushaiguse levikule kinnipidamiskohas.

Sise- ja justiitsministeeriumite juhtimisel toimuva õppuse stsenaariumi järgi avastatakse grupil kinnipeetutel tundmatu nakkus. 

Avastus põhjustab teiste vangide ja nende omaste seas paanika, mis siseministeeriumi pressinõuniku teatel on tingitud linnugripihirmust. Vanglas puhkevad rahutused.

Taudiõppuse eesmärk on anda Eesti vanglate juhtidele hädaolukorra lahendamiseks vajalikke kogemusi ja teadmisi.

Õppuse hindajad kontrollivad päeva jooksul vanglate hädaolukorrast teavitamise korda ning erinevate ametkondade ja ettevõtete koostööd. Kriisisituatsioon lahendatakse päeva jooksul staabiõppuse kujul.

Õppuse tulemusi analüüsitakse hiljem, nende põhjal tehakse tegevusplaanidesse vajalikud muudatused.

Näitlikul hädaolukorra lahendamisel osalevad justiitsministeeriumi, tervisekaitseinspektsiooni, Tallinna kiirabi, politsei, Lääne-Tallinna Keskhaigla, Harju maavalitsuse ja matusebüroo esindajad. Tallinna vanglas korraldatav õppus on üks osa riiklikust gripipandeemiaga võitlemise programmist.

Erinevates ametkondades toimuvad harjutused kulmineeruvad 2. - 6. oktoobril siseministeeriumi korraldatava kompleksõppusega Pandora 2006, kus kontrollitakse riigiasutuste valmisolekut tegutsemiseks gripipandeemia korral.

Pandora 2006 raames korraldati tänavu märtsis õppus Tallinna lennujaama teenistustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles