Ohtlik teelõik sunnib politseid maanteeametilt abi paluma

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Lennart Rikk

Ida prefektuur pöördus maanteeameti poole, et otsida koos lahendusi Lääne-Virumaal Tapa-Loobu maanteel liiklusturvalisuse parandamiseks, kus on viimasel ajal toimunud mitmeid raskeid liiklusõnnetusi.


Kui 2006. aastal ei toimunud Tapa-Loobu maanteel ühtegi inimkannatanuga liiklusõnnetust, siis tänavu on sel teelõigul saanud neljas liiklusõnnetuses viga 12 ja hukkunud viis inimest, teatas Ida prefektuur.

Viimane liiklusõnnetus toimus seal 9. augustil, mil Tapa-Loobu maantee 18. kilomeetril sõitis sõiduauto Ford Mondeo teelt välja vastu elektriposti ja seejärel vastu puud.

Õnnetuse hetkel autos viibinud neljast inimesest hukkus sündmuskohal 52-aastane naine ning 15-aastane poiss toimetati raskes seisundis Rakvere ja seejärel Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse, kus ta hiljem suri.

Ida prefektuuri korrakaitseosakonna ülemkomissar Tarmo Tammiste sõnul püüab politsei koos maanteeametiga analüüsida, kas tee tehnilised omadused või liikluskorraldus tervikuna võivad olla põhjuseks sel aastal Tapa-Loobu maanteel aset leidnud raskete liiklusõnnetustega.

Virumaa politsei tuletab liiklejatele meelde, et liiklusõnnetuste ärahoidmiseks saavad nad ise kõige rohkem ära teha. Liikluseeskirjadest kinnipidamine ning teistest liiklejatest hoolimine vähendab liiklusohtlikku situatsiooni sattumise võimalust. Samas ei tasu kunagi ülehinnata enda sõiduoskusi, auto tehnilisi võimalusi ning alati ei pea sõitma suurima lubatud kiirusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles