Tallinnas toimub kolmas homokultuurinädal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meenutus varasematelt homokultuuripäevadelt
Meenutus varasematelt homokultuuripäevadelt Foto: Liis Treimann

7. – 13. augustini toimub Tallinnas kolmas homokultuurinädal. Tallinn Pride 2006 kultuurinädala ametlikuks hüüdlauseks on "Võrdsete kohustustega võrdsed õigused!".

Tallinn Pride 2006 kestab terve nädala, pakkudes sõpradele ja külalistele mitmeid erinevaid üritusi (näitused, filmiprogramm, karaokevõistlus jne.). Kulminatsiooniks on 12, augustil läbi Tallinna vanalinna toimuv Pride paraad.

Tallinn Pride 2006 kultuurinädalaga annavad gei- ja lesbiorganisatsioonid ning nende toetajad edasi selge sõnumi, et nad on selle riigi kodanikud ning nende kohustused ei erine ükskõik millise teise kodaniku kohustustest, ning seetõttu ei tohiks erineda ka nende õigused.

Ürituse korraldajate kinnitusel soovivad nad näidata, et ei ole oluline, kas perekond koosneb eri- või samasoolistest inimestest, üldised humanistlikud väärtused – tolerantsus, turvaline keskkond lastele, vastastikune austus ja hooliv atmosfäär peaksid olema eesmärgiks kõikidele peredele, kõikidele inimestele hoolimata nende orientatsioonist.

Puudulikud seadused tähendavad, et seda sõnumit ei lubata edasi anda lesbidele ja geidele – ning see on miski, mis pereväärtused tegelikult ohtu seab.

Jaanuaris alanud Partnerlusseaduse avaliku debati jätkuna, saadavad Tallinn Pride 2006 organiseerijad selle aasta üritusega välja selge sotsiaalpoliitilise sõnumi.

Sotsialismiaeg on nüüdseks juba kaugel selja taga ning Eesti on end tõestanud Euroopa Liidu täisväärtusliku liikmena.

Selliste imetlusväärsete arengute käigus on Eesti lesbi- ja geikogukond muutunud ühiskonnas üha nähtavamaks ning on selgeks saanud, et eksisteerib reaalne vajadus seaduse järele, mis kaitseks homoseksuaalseid inimesi ning nende perekondi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles