Koolimess algas külastajatevaeselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
11-aastased Aleksandra Kask (vasakul) ja Hedvih-Hanna Strade, kes lähevad peagi Pelgulinna gümnaasiumi 6. klassi, uurisid gaidide pakutavat infot.
11-aastased Aleksandra Kask (vasakul) ja Hedvih-Hanna Strade, kes lähevad peagi Pelgulinna gümnaasiumi 6. klassi, uurisid gaidide pakutavat infot. Foto: Artur Sadovski

Eile alanud koolimessi päralt olev Tallinna spordihall oli esimesel päeval veel suhteliselt tühi ja rohketel atraktsioonidel panid vaid vähesed oma võimed proovile.



Avapäeva tühjust kommenteeris korraldaja Viljar Silmer sellega, et inimesed ei ole jõudnud lihtsalt veel tulla ja kuna mess kestab neli päeva, siis peamist massi oodatakse siiski tänaseks ja nädalavahetuseks.



SCoolesti nimetamine koolimessiks, mitte koolilaadaks on täiesti õigustatud, kuna umbes 14 koolikaupa pakkuva firma kõrval on ülejäänud firmad keskendunud siiski info ja meelelahutuse jagamisele.



«Kokku on üle saja infot pakkuva asutuse. Siin saavad lapsed hankida kooli jaoks vajalikud tarbed ning omandada infot koolivälise tegevuse kohta,» rääkis messi korraldaja Silmer. «Kuna tegemist on siiski koolimessiga, on suurem rõhk just info jagamisel ning inimestele meelelahutuse pakkumisel.»



Messikülastajad said proovida sai pallikõksimist, tennisemängu, batuute ning järele proovida, kuidas on ringi liikuda ratastoolis. Selleks oli avatud ratastoolirada, kus iga soovija sai ratastooli istudes katsetada, mis tunne on kõnnitee äärekivist üle sõita ning kui paljude takistustega peab ratastooli aheldatu võitlema.



Gaidide infotelgis askeldasid kolm nooremat tüdrukut, kes olid messile tulnud sõbranna või õega ja olid tulnud pigem aega veetma kui kooliasju ostma.



«Üldiselt tulin niisama vaatama, mis siin tehakse, ja niisama aega veetma, kuna õde on Lotte telgis tööl,» rääkis septembris Õismäe humanitaargümnaasiumis kuuendat kooliaastat alustav Triin Strade.



«Mul on kooliasjad üldiselt juba olemas, aga messilt tahaks osta pliiatseid, kui üldse midagi,» lisas neiu.



Hoolimata sellest, et külastajaid võis ühe käe näppudel üles lugeda, oli messiterritooriumil siiski sagimist palju ja atraktsioonid täiesti tühjaks ei jäänud.



Koolimess on Tallinna spordihallis avatud tänasest pühapäevani, sissepääs on täiskasvanule 35 krooni ja alla seitsmeaastasele lapsele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles