Leisi Põldsam jahib «Miss Worldi» tiitlit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leisi Põldsam
Leisi Põldsam Foto: Tiina Kõrtsini/SL Õhtuleht

Erinevalt eelkäijatest pole täna Varssavisse sõitvast Miss World Estonia 2006st Leisi Põldsamist pärast tiitli võitmist suurt midagi kuulda olnud. Piiga peab peapõhjuseks seda, et ta on suvel enamasti Eestist eemal viibinud, kirjutab SL Õhtuleht.

Saate «Missid» võitja Leisi Põldsam seisab täna taas Tallinna lennujaamas. Kevadel võidetud tiitel Miss World Estonia 2006 lennutab kaunitari Poola, kus septembri lõpul kroonitakse Miss World 2006. Reisipalavikku Leisi ei põe, sest on suve läbi maailma avastanud.

«Jah, suvi möödus suurepäraselt. Käisin nädalakese Monacos, mul on seal palju häid sõpru. Olen seal käinud alates 12. eluaastast. Edasi sõitsin Los Angelesse, kus õppisin inglise keelt. Vabal ajal käisime koolikaaslastega ekskursioonidel ja üritustel. Käisin ka Magic Mountainsis, Hollywoodis ja Beverly Hillsis. Põnev oli kohtuda tuntud inimestega, kelle hulgas olid Snoop Dogg, Usher, Bobby Brown, Backstreet Boys’i Nick, The Game ja FTV juht,» ütles Põldsam.

Kodumaal on Leisi aeg peamiselt kulunud ettevalmistustele «Miss Worldile» minekuks.

Põldsam lisas, et tema arvates ei ole Eestis missikohustuste traditsiooni välja kujunenud. Igaüks toimetab oma äranägemise järgi. Tema visioon missikohustustest on eelkõige tegelda ühiskonnas tähelepanu vajavate aspektidega. Ta on külastanud Tartu lastekodusid ja Maarja küla, kust ta on endale palju uusi sõpru saanud.

«Hetkel küll mingit hirmutunnet ei ole. Pigem tunnen kohustust Eestit heal tasemel esindada, see on nõudnud minult suurt pingutust ja pühendumist,» lisas Miss World Estonia 2006.

Naise selgitusel kohaselt on ta palju tegelnud talendivooru kavaga, milles aitab teda Jelena Karpova Vanemuisest. Palju aega on nõudnud ka kleidiproovides käimine, kuna ta peab selleks Tartust Tallinna sõitma.

«Kokku pean kohvrisse pakkima üheksa kleiti, mille autorid on Tiina Talumees, Arne Niit ja Aldo Järvsoo. Olen pidanud täitma ka mitmeid «Miss Worldil» osalemisega kaasnevaid formaalsusi – ankeedid, pildid jne. Siis võtsin Katrin Sangla käest meigi lühikursuse, kuna kohapeal pean sellega ise hakkama saama. Õppisin, kuidas parandada põsepuna, tõsta kulme, kuidas huulejoont teha jne.» jätkas Eesti esikaunitar.

Põldsamil on teada, et Poolas on mitmesugused võistlused ja pidulikud üritused. Traditsiooniline on olnud ka oma riigi auks puu istutamine ning ette on nähtud ka heategevuslik üritus, kus misside kaasavõetud parimad kingitused oksjonile lähevad. Veel leiab aset iga riiki iseloomustava raamatu üleandmine, mis on vajalik maailma raamatukogu ülesehitamiseks.

Tänavune Miss World valitakse 30. septembril Varssavis. Tüdrukud sõidavad Varssavisse aga juba sel nädalal.

Missinduse siinse eestvedaja Raivo Kiisleri sõnul on tegemist maailma kõige raskema võistlusega.

«See on ikkagi maailma telesündmus number üks, ainult olümpiamängude avatseremoonial on rohkem vaatajaid. Kui «Miss Universumiga» võrrelda, siis on vahe lausa viie-kuue kordne,» ütles Kiisler.

Kiisler nentis, et kui võrrelda möödunud aastal Eestit esindanud Laura Kõrgemäega, siis on Leisi tõepoolest teisest puust.

«Kui Laura hüppab kohe pea ees tulle, siis Leisi vaatab eemalt ja alles siis otsustab, aga mõnikord viib ka selline taktika edule,» teas ta.

Eelseisvaks katsumuseks on Kiisler Leisile palju nõu andnud.

«Olen talle seletanud, et tagasihoidlikkusega ei jõua kaugele, tuleb olla alati esirinnas ja missilint riigi nimega peab alati pildi peal näha olema,» jätkas missinduse eestvedaja Kiisler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles