Nestor: laias laastus saab õiguskantsleri soov täidetud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Riigikogus opositsioonilise sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Eiki Nestor ütles, et  käibemaksutõusu pehmenduseks loodud seadusmuudatused jätavad küll mõned probleemid lahendamata, kuid laias laastus on eelnõu ilmselt siiski see, mida õiguskantsler soovis.

«Kuigi riigikogu hakkas käibemaksuvaidlust arutama kahjuks sellisel moel, et oli õiguskantslerile ei öelnud, on nüüd arutusele tulev seaduseelnõu laias laastus see, mida õiguskantsler soovis,» arvas Nestor.

«Põhimõtteliselt lahendatakse neidsamu probleeme, mis valitsusliidul kiirustades enne tegemata jäid,» ütles Nestor.

Kas eelnõu lahendab sisuliselt kõik õiguskantsleri märgukirjas välja toodud puudused, jättis Nestor Indrek Tederi hinnata. «Minu meelest osa on lahendatud, osa peab veel arutama.»

«Riigikogu rahanduskomisjoni poole on pöördunud maksumaksjate liit, EVEA ja kaupmeeste liit, kus on veel paar probleemi, mis jäävad üles,» märkis ta.

Eelnõu esimesele lugemisele panemist Nestor komisjonis toetas, kuid mis nuppu sotsid lõpphääletusel vajutavad, otsustab fraktsioon homme. «See, et me seda eelnõu arutame, on väga hea.»

Homme keskpäeval koguneb riigikogu erakorralisele istungile, mille päevakorras on Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ning roheliste fraktsioonide algatatud seadusemuudatused, et pehmendada käibemaksumäära tõstmise lühikesest etteteatamisajast ettevõtjatele tulenevaid mõjusid.

Juunis võttis riigikogu vastu käibemaksuseaduse muudatused, millega tõsteti käibemaksumäära 2 protsendi võrra kõigest neljapäevase etteteatamisega. Õiguskantsler Indrek Teder leidis, et see oli põhiseadusvastane ja soovitas riigikogul sisse viia vajalikud muudatused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles