Poliitikud trügisid kooliaktusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on 1. septembri aktus Tartu Kivilinna gümnaasiumis
Pildil on 1. septembri aktus Tartu Kivilinna gümnaasiumis Foto: Margus Ansu

Jõhvi kahes gümnaasiumis päädisid 1. septembri aktused poliitikute etteastega, kes jagasid lastele valimisliidu reklaamiga võtmehoidjaid.

Kui Jõhvi gümnaasiumis teisipäevasel 1. ja 12. klassi ühisaktusel peokõned lõpule hakkasid jõudma, küsiti, kas keegi soovib veel sõna võtta, kirjutab Põhjarannik.

Seepeale tõusid saalis püsti eelseisvatel valimistel valimisliidus Jõhvi Elanik kandideerivad Voldemar Lehter ja Velli Naber ning esimene võttis valimisliidu nimel sõna, Lehter andis aga koolidirektorile puidust Eesti Vabariigi vapi ning asus lastele valimisliidu nimega võtmehoidjaid jagama.

«Olin üllatunud ja kahevahel, kuidas käituda, sest nad tulid sinna igasuguse kooskõlastuseta,» rääkis koodi direktor Ivo Tupits, pidades poliitikute sellist tegevust lubamatuks.

Sama valimisliidu esindajad käisid ka Jõhvi vene gümnaasiumis 1. klassi lastele võtmehoidjaid jagamas, kuid selle kooli direktor Mare Lihtsa selleks mingeid takistusi ei teinud.

«Konsulteerisin vallavanemaga ja tema ütles, et kui mingit poliitilist agitatsiooni pole, siis ei tohiks selles midagi halba olla,» rääkis Lihtsa, kelle kinnitusel tema mingit poliitreklaami valimisliidu logoga võtmehoidjate jagamises ei näinud.

Jõhvi gümnaasiumis käinud ja seal valimisliidu nimel sõna võtnud Voldemar Lehter, kes varasematel aastatel on kandideerinud Kohtla-Järvel, ütles, et nad vaid õnnitlesid 1. klassi lapsi pidupäeva puhul ning «tänasime vanemaid, kes üle seitsme aasta tagasi selle julge sammu astusid ja lapse soetasid».

Valimisliidu Jõhvi Elanik liider, ettevõtja Nikolai Ossipenko nimetas aga aktsiooni hoopis õpilaste abistamiseks ning kinnitas, et mingit agitatsiooni aktusel ei toimunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles