Väikesed vallad võlgnevad üksteisele sadu tuhandeid kroone

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksupettuse tõttu jäi riigieelarvesse laekumata tulumaksu üle 14 miljoni krooni.
Maksupettuse tõttu jäi riigieelarvesse laekumata tulumaksu üle 14 miljoni krooni. Foto: Aivar Aotäht

Väikesed vallad võlgnevad naaberomavalitsustele sadu tuhandeid kroone üldhariduskooli, lasteaia või muusikakooli kohamaksu.

Järvamaal on kõige raskemasse seisu sattunud Imavere vald, mis on naabritele jätnud maksmata üle 700 000 krooni, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Rahaprobleemide leevendamiseks vähendati kevadel vallavalitsuse töötajate palka ning valla allasutuste töötajad on saadetud kümneks päevaks palgata puhkusele.

Et Imavere on Koigile võlgu 450 000 krooni, siis ka Koigi on jäänud oma naabritele võlgu 240 000, et mitte rikkuda eelarvedistsipliini. Selleks, et naabrilt raha kätte saada, on Koigi valla hinnangul seaduslikud võimalused täiesti olemas.

«Me esitasime uuesti taotluse maavanemale, maavanema kohusetäitjale, palvega suunata riigieelarvelised eraldised Imavere vallast Koigi valda summa ulatuses, mis täna Imavere vald meile võlgu on,» selgitas Koigi vallavanem Kristjan Kõljalg.

Kuna koolides õpilaste arv väheneb, siis vallad aina kergitavad kohamaksu, sest majanduskulud ei alane ja uue nähtusena on hakanud levima, et lapsevanemad jätavad muusika- või huvikooli arved tasumata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles