Mustajõele ehitati miljoneid maksev kordonihoone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Egert Kamenik

Täna avavad peaminister Andrus Ansip, siseminister Kalle Laanet ja piirivalve juhtkond uue 15 miljonit krooni maksma läinud Mustajõe piirivalvekordoni hoone, mis on varustatud üle 14 miljoni krooni maksva kaasaegse radariga.

Mustajõele uue kordoni ehitamine oli tarvilik, kuna endine Mustajõe ääres asuv hoone lagunes ning ei vastanud kaasaja nõuetele, vahendas piirivalveamet.

Uus kordonihoone ehitati Narva jõe soojavee kanali äärde, mis võimaldab lihtsamat väljapääsu Narva jõele ka talvisel jääperioodil ning seeläbi operatiivsemalt reageerida piirivalve töös esinevatele juhtumitele.

Mustajõe kordoni ehitamise peamiseks eesmärgiks oli kaasajastada piirivalvurite olme- ja teenistustingimusi.

Kordonikompleksi kuulub kordonihoone ja teenistuskoerte aedik, paadisadam ning kordoni tehnikasektsioon.

Lisaks tööruumidele on Mustajõe kordonis ka ajutise kinnipidamise ruumid, spetsiaalsed valve- ja relvade hoiuruumid, köögikompleks, magamisruumid, õppeklass ja spordisaal.

Mustajõe kordoni piirivalvurite käsutuses on ka moodne Hispaania firma Amper Sistemas rajatud radaritorn, mille platvormil on kaamera, mis võimaldab ümbruskonda jälgida nii päeval kui öösel.

Kordoni ehitamise rahad tulid PHARE programmist ning ehitustööd teostas Eesti Ehituse AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles