Homme on Tallinnas autovaba päev

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme on Tallinnas autovaba päev.
Homme on Tallinnas autovaba päev. Foto: AFP / Scanpix

Tallinn korraldab homme Raekoja platsil autovaba päeva, mis toimub 16. - 22. septembrini kestva rahvusvahelise autovaba nädala raames.


MTÜ Kolm Kobrast korraldab laupäeval kell 13 - 16 Raekoja platsil saastevabade sõidukite näituse. Näha saab vanu jalgrattaid, segwaysid, elektrirollereid ja -jalgrattaid ning Eestis valmistatud elektriautosid.

Kohale tulevad inimesed saavad autovaba päeva olemust selgitavaid teabematerjale. Voldikus on ka küsimustik, millele vastanud võivad loosimisel võita mitmeid erinevaid auhindu. Peaauhind on jalgratas.

Tallinna keskkonnaameti juhataja asetäitja Madis Kõrvitsa hinnangul on selle aasta parim puhtale linnakeskkonnale suunatud projekt Vabaduse väljaku avamine ainult jalakäijatele.

Üle-euroopalist autovaba päeva on korraldatud aastast 2000. 2002. aastast alates on septembris korraldatud juba tervet säästvatele liikumisviisidele pühendatud nädalat. Autovabade päevade eesmärk on tõsta liiklemisalast teadlikkust, luua valglinnastumisele vastu astudes meeldiv ja ohutu keskkond säästvaks liiklemiseks ning vähendada tänavatel liiklemise riske.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles