ETV saade tõi ametnikule kahjunõude

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Mardna
Peeter Mardna Foto: Peeter Langovits

ETV saates «Pealtnägija» oma aastakümneid kestnud tervisehäda ja arstide saamatust kurtnud naine palus väidetavalt, et tema kolgatateed kommenteeriks ekraanil ka tervishoiuametnik Peeter Mardna.

Seda mees ka tegi, kuid nüüd nõuab naine Mardnalt 300 000 krooni valuraha selle eest, et too ETVs tema haigusloo terve rahva ette vedas, kirjutas SL Õhtuleht.

Skandaalne saatelõik oli ETV ekraanil 28. veebruaril, kui Tiina Drippa kurtis «Pealtnägija» saatejuhile Vahur Kersnale, kuidas tal on juba mitu aastakümmet pidevalt palavik, aga arstid ei saa sellest kuidagi võitu.

Sõna sai ka tervishoiuameti järelevalveosakonna juhataja Peeter Mardna, kes andis mõista, et naisel on lisaks palavikule ka mõni muu häda küljes.

Nüüd nõuab Drippa advokaadi abiga Mardnalt 300 000 krooni kahjutasu, et too kogu rahva ees tema haigusloost rääkis, kuigi tal selleks kirjalikku luba polnud.

Kõige tipuks väidab Kersna, et Drippa olevat ise nõudnud, et Mardna tema häda asjus ekraanil sõna saaks: «Ta tungivalt soovitas saate tegemise käigus, et räägiksime Mardnaga. Näitas meile kirju ja ütles: «Mardna teab, las tema räägib.»»

«Mina ei saa enam millestki aru! Inimene ise pöördub telekanali poole ja tahab rääkida oma probleemist ja nüüd süüdistatakse mind psühhiaatriaseaduse rikkumises!» sõnas Mardna.

Drippa ei soovi kahjutasunõudest rääkida, kuid poetab siiski, et Mardna on eksinud ning seda on ka juba laidetud.

Tõepoolest – tervishoiuameti juhataja Üllar Kaljumäe karistas alluvat saates suupruukimise eest noomitusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles