Tallinna tahab Raeapteeki taas linna kasutusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeapteek.
Raeapteek. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna linnavalitsus on ette valmistanud linnavolikogu otsuse eelnõu, mille eesmärk on Raeapteegi ruumid pikaajalise rentniku käest tagasi linna kasutusse võtta.


«Meie eesmärk on niivõrd tähelepanuväärne ajalooline ehitis nähtavamaks ja atraktiivsemaks muuta,» ütles abilinnapea Eha Võrk. «Selge on see, et kasumit see äri ei taga, kuid linnal tuleb seista selle eest, et muuseumapteek kestma jääks.»

Võrgu sõnul oleks linnal ruumide otsese haldajana lihtsam tagada muuseumapteegi võimalikult tõhus toimimine. Ta lisas, et Raeapteegi puhul ei ole tegemist tavapärase äritegevusega, märksa tähtsam on selle ettevõtte kulutuurilis-hariduslik mõõde.

Eelnõu näeb ette Tallinna kesklinna valitsuse ning aktsiaseltsi Apotheka Magistratus vahel 7. jaanuaril 1997. aastal sõlmitud rendilepingu muutmise selliselt, et linn saab oma valdusesse tagasi Raekoja plats 11/ Apteegi 1/ Saiakang 2 hoones asuvad apteegiruumid üldpinnaga 231,9 ruutmeetrit. Lisaks saab linn tagasi keldris asuvast antiigikaupluse ruumist umbes seitse ruutmeetrit, et rajada täiendav sissekäik apteeki.

Kesklinna valitsus andis nimetatud hoone üldpinnaga 710,3 ruutmeetrit aktsiaseltsile Apotheka Magistratus üürile 60 aastaks. Pooled on kokku leppinud, et linn hakkab osalema maja korrushoiuga seotud kulude kandmises võrdeliselt linnale üleantavate ruumide suurusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles