Ajalehtede liit lõi Jannseni preemia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) nõukogu otsustas hakata andma ajakirjanduspreemia konkursi raames välja peapreemiat ehk Jannseni auhinda.

See auhind antakse ajakirjanikule tema viimase aasta töö eest. Lisaks ajakirjanduslikule tööle arvestatakse ka nominendi tegevust sel aastal ja tema kirjutatud lugude ühiskondlikku kaalu.



Esimest korda antakse Jannseni auhind välja 2008. aasta alguses. Preemia suurus on 70 000 krooni ning rahalisele auhinnale lisaks saab võitja meene ja diplomi. Jannseni auhinnale kandideerivaid töid hindab EALLi nõukogu moodustatud žürii.



Oma eilsel koosolekul otsustas nõukogu augustist käivitada ajalehtede lugemist propageeriva kampaania.



Kampaania kestab oktoobrini ja seda tahetakse korraldada igal aastal. Tänavune kampaania koosneb ajalehtedes avaldatavatest reklaamidest, online-reklaamist ja plakatitest.



Samuti kinnitas EALLi nõukogu täna Pressinõukogu statuudi täienduse, mis kohustab ajalehti avaldama Pressinõukogu taunivad otsused muutmata kujul ilma toimetuse kommentaarideta. Pressinõukogu statuudi muutmise algatas Pressinõukogu. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles