Keskerakond paneb taas üles telgid e-hääletuseks

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna e-hääletustelk Tallinnas keskturu juures.
Keskerakonna e-hääletustelk Tallinnas keskturu juures. Foto: Toomas Huik

Keskerakond plaanib enne kohalike omavalitsuste valimisi Tallinnas üles seada taas valimiskomisjoni kriitika osaliseks saanud telgid, kus inimesed ka e-hääletada saavad.

Tallinna linnavalitsus on väljastanud Keskerakonnale avaliku ürituse load viies Tallinna paigas e-hääletust propageeriva ürituse korraldamiseks.

Sarnaselt europarlamendi valimistega paneb Keskerakond ka kohalike valimiste eel üles vaidlusi tekitanud valimistelgid.

Keskerakond propageerib e-hääletust 5. – 17. oktoobrini Merivälja teel, Tammsaare pargis, Keskturu sissepääsu juures, Lasnamäe turul, Laagna ja Lindakivi jalakäijate sillal, Mustamäe polikliiniku ees ning mitmetes kaubanduskeskustes.

Keskerakond avas ka enne europarlamendi valimisi 20 telki, milles jagati erakonna temaatikaga õhupalle ja brošüüre ning pakkus ka võimalust e-hääletada.

Vabariigi valimiskomisjon ei suhtunud ettevõtmisesse soosivalt ning leidis, et e-hääletamisele kihutamine selleks arvutit pakkudes või muul moel valijat mõjutades ei ole ausate valimistega kooskõlas.

Valimiskomisjoni esimees Heiki Sibul rõhutas, et oma hääle andmise hetkel ei tohi samas kohas valimisreklaami teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles