Politsei peab sebrareklaami küsitavaks eksperimendiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebrareklaam Tallinnas Rävala puiesteel.
Sebrareklaam Tallinnas Rävala puiesteel. Foto: Toomas Huik

Politsei ei toeta Tallinnas katsetatavat sebradele reklaami kleepimist isegi juhul, kui sellest saadav tulu suunataks teeparandusse.

Põhja politseiprefektuuri korrakaitseosakonna juht ülemkomissar Kristian Jaani ei leia, et foori keelava tule süttimisega liikluses tähelepanelikkuse välja lülitada.

«Kas ja kui palju need reklaamid jalakäijate tähelepanu kõrvale juhivad, on muidugi iseasi, aga kas jalakäijate ohutusega peaks katsetama olukorras, kus meil Tallinnas juhtub jätkuvalt palju õnnetusi just ülekäiguradadel või nende vahetus läheduses?»

Jaani sõnul on politseil küll raske sellist mõtet toetada, isegi kui reklaamirahast saadav tulu suunata teedeparandusse.

«Ülekäigurajal käitumise puhul õpetavad juba lapsevanemad oma võsukestele, et vaadata tuleb vasakule ja paremale. Maha asfaldile vaatamine on küll viimane asi, mida me teed ületavale jalakäijale soovitame,» lisas ülemkomissar.

Pärnu ei lubanud 

Ka Pärnu linnavalitsuse liikluse spetsialist Toomas Tammela ei pea liiklusmärgistuse reklaamistamist õigeks. Pärnus avaldati nii möödunud aastal kui selle suve lõpus soovi kõnniteele reklaami joonistada, aga seal linn seda ei lubanud. 

Samas leidis Tammela, et mööndustega võiks reklaami joonida ehk näiteks terviseradadele või väga vaiksetele kõrvaltänavatele. «Aga siis peaks olema ikka väga täpselt määratletud olukorrad, kus seda lubatakse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles