Kümneid detonaatoreid omanud mees sai karistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus.
Harju maakohus. Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus karistas esmaspäeval meest, kes hankis endale üle 30 lõhkeseadeldise valmistamiseks vajalikku detonaatorit.

Kohus mõistis 53-aastase Vladimir Harinovi süüdi lõhkeseadeldise olulise osa ebaseaduslikus käitlemises ning karistas teda kokkuleppemenetluse korras 13 000 krooni suuruse rahalise nõudega. Sellest tuleb mehel ühe aasta jooksul tasuda 11 050 krooni, ülejäänud karistusosa luges kohus kantuks Harinovi eelvangistuses oldud kahe päevaga.

Lisaks tuleb Harinovil tasuda riigi tuludesse 10 875 krooni sundraha, hüvitada ekspertiisikulud 1500 krooni ja kaitsjatasu 743 krooni ulatuses.

Süüdistuse järgi leidis Harjumaal Kuusalus elav Harinov umbes kolm aastat tagasi 34 kapseldetonaatorit, millest ta ei teatanud politseile, vaid viis need koju. Mullu detsembris pani Harinov detonaatorid oma Fordi, kust kaitsepolitseinikud need kaks päeva enne jõule üles leidsid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles