Võrus valmis rannapromenaad

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamula järv.
Tamula järv. Foto: PEETER SIRGE/PM/EMF

Võru linnas lõppesid mahukad ranna ehitustööd ning Tamula järve ääres valmis promenaad ja puhkeala.


Promenaadi ehitamist alustati tänavu juunis. Järve kaldaalal arendati välja ca 800- meetrine lõik.

Rannas on kivi- ja laudkattega käiguteed, valgustus, purskkaev, laste mänguvahendid, riietuskabiinid, tribüünid, haljastus, päevitustoole imiteeriv muruoaas ning paadisillad.

«Mul on äärmiselt hea meel, et meie linna pärl - Tamula järv ja rand on korrastatud. Rohkem rõõmustab mind aga, et promenaadist on kujunenud linnarahva meeliskoht. Juba praegu, enne avamist, on promenaadi kui mõnusa ajaveetmiskoha avastanud paljud linlased ja kahtlemata kujuneb see tõmbenumbriks ka turistide seas,» sõnas linnapea Kersti Kõosaar.

Linnapea sõnul on rannapromenaadi valmimine loonud eeldused traditsiooniliste ürituste jätkamiseks ja edasiarendamiseks ning uute tekkeks.

«Kindlasti jätkame liivalinna ehitamise traditsiooni, aitame kaasa noortebändide tegevusele ning erinevate spordiürituste korraldamisele. Rannast saab kahtlemata Võru linna üks külastatavamaid kohti,» rääkis linnapea.

Nüüdsest moodustab Tamula järve rand ühe suure terviku. Nii ranna vahetus läheduses olev Kreutzwaldi park, ajalooline Katariina allee kui Roosisaare sild on rannaga ühenduses.

Eesti pikima rippsilla - Roosisaare silla vahetusse lähedusse püstitati Peeter Leinbocki skulptuur «Elujõud».

Ehituse maksumus on ligi 17 miljonit krooni, projekti kaasrahastas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

Tamula rannapromenaadi pidulik avaüritus toimub teisipäeval, 6. oktoobril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles