Kohus ei rahuldanud Viljandi haigla nõuet Merko vastu

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi haigla.
Viljandi haigla. Foto: Elmo Riig / Sakala

Harju maakohus ei rahuldanud SA Viljandi Haigla 13,34 miljoni krooni suurust kahjuhüvitise ja leppetrahvi nõuet  Merko Tartu vastu.

Viljandi Haigla kaebas Merko Tartu kohtusse pärast seda, kui ehitusfirma oli võitnud soodsaima, ligi 15,5 miljoni kroonise pakkumisega riigihanke Viljandi Haigla psühhiaatriakliiniku ühe korpuse rekonstrueerimiseks psühhiaatrilise- ning tuberkuloosiravi üksuseks

Viljandi haigla ei nõustunud ehitustööde käigus Merko poolt välja käidud muudatustega, mis puudutasid firma kinnitusel ka ventilatsiooni.

Seejärel ütles Viljandi Haigla juhatuse liige Ülle Lumi lepingu üles, sõlmis objekti lõpetamiseks lepingu teise ehitusfirmaga ning kaebas Merko Tartu kohtusse.

Kohus leidis, et esialge ventilatsiooniprojekt oli haigla otstarbeks kõlbmatu; samuti leidis kohus, et Viljandi Haigla juhatuse liige Ülle Lumi otsustas Merko Tartuga sõlmitud lepingu üles öelda ilma teise poolse rikkumise olemasoluta ning sõlmida tegemata tööde teostamiseks uue lepingu AS-ga VMT Ehitus 5 715 239.- krooni kallimalt võrreldes Merko Tartu poolt pakutuga.

Seetõttu leidis kohus, et hagi kahjuhüvitise ja leppetrahvi nõudes tuleb jätta rahuldamata ja otsustas rahuldada hagi ainult selles osas, mis puudutas ettemaksujäägi ja tööde ebaõige akteerimise tõttu alusetult saadud tasu tagastamist Viljandi Haiglale koos viivistega, kokku summas 658 053 krooni, mille võlgnevust Merko Tartu ka tunnistas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles